sunnuntai 26. helmikuuta 2017

57. Pelle Miljoona Oy - Moottoritie on kuuma

57. biisi on Pelle Miljoona Oy - Moottoritie on kuuma







Tästä biisistä minulle tulee mieleen tunnelma... fiilis... nostalgia... jotain... en oikein osaa selittää sitä. Se on näitä tunteita jotka ovat kuin muistikuvia mutta jotka eivät voi olla muistikuvia koska ei ole elänyt sinä aikana mitä "muistikuvat" väittävät muistavan.

Ikävöin 80-luvulle. Se on sinänsä hassua, koska oikeastaan olen elänyt 80-luvulla vain 2 vuotta ja muutaman viikon päälle. En siis voi periaatteessa ikävöidä sinne, koska en oikeastaan tiedä koko luvusta mitään. 

Tämä biisi kuitenkin saa sen aikaiseksi, ja elokuva Pitkä kuuma kesä. "Ikävöin" sellaista aikaa ja sellaisia kesiä kuin Pitkässä kuumassa kesässä ja jollaisen mielikuvan mm. tämä biisi minulle antaa. Tuskin 80-luku oli yhtään sen erikoisempi kuin mikään muukaan luku. Aika kultaa muistot ja varmasti omatkin mielikuvani ovat lähempänä fantasiaa kuin karua totuutta. 

En osaa selittää sitä tunnetta minkä tämä biisi minulle antaa. Siihen liittyy punk, vapaus, anarkia, nuoret, kapina. Siihen ei liity teknologia muussa kuin isojen mankkojen, lankapuhelimien ja juuri ja juuri väritv:n merkeissä. Siihen liittyy huolettomat kesäpäivät ulkona, siihen liittyy ystävät, ihastukset, sydämentykytykset ja seksi. Siihen liittyy tietyntyyppiset autot. Siihen liittyy "maalaisromantiikka".  Tämä on siisti biisi. Tuo mieleen niin paljon asioita.

Kappale: Moottoritie on kuuma
Esittäjä: Pelle Miljoona Oy
Albumi: Moottoritie on kuuma
Julkaistu: 1980
Levy-yhtiö: Johanna
Maa: Suomi
Genre: Punk / Uusi aalto

Tekijät
Ari Taskinen
Pelle Miljoona

-------------------------------------------------

57th song is Pelle Miljoona Oy - Moottoritie on kuuma

This song brings back to me a feeling... vibes... nostalgia... something... I can't really explain it. It's those feelings when you kind of remember something familiar but that's not even possible because the "flashbacks" are from a years where you haven't even lived on, although your "flashbacks" are claiming otherwise. 

I miss the 80's. That's funny because actually, I've lived on 80's only two years and few weeks more. So basically, I can't miss the 80's because I can't really remember anything about the whole decade.

But still this song and a movie Pitkä kuuma kesä makes me miss the 80's. I "miss" the time and those summers like in the movie Pitkä kuuma kesä and which this song brings to my mind. I doubt the 80's was better than any other decade. The time makes it to look better and I'm sure, in my mind, it's more of like fantasy than the real life.

I can't really explain the feeling the song causes. It involves punk, freedom, anarchy, the youths, rebellion. It doesn't involve technology except huge ghetto blasters, landline telephones and barely colour TVs. It involves careless summer days outside, it involves friends, crushes, heartbeats and sex. It involves certain cars. It involves "rural romantic". This is cool song. It brings to my mind so many things. 

Song: Moottoritie on kuuma
Performed by: Pelle Miljoona Oy
Album: Moottoritie on kuuma
Released: 1980
Label: Johanna
Country: Finland
Genre: Punk / New Wave

Credits
Ari Taskinen
Pelle Miljoona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti