perjantai 17. helmikuuta 2017

48. Vesa-Matti Loiri - Armo

48. biisi on Vesa-Matti Loiri - Armo







 En ole koskaan ennen kauheasti Apulantaa kuunnellut. Mutta katsoin Vain elämää -ohjelmaa vuonna 2014 jossa oli Vesku Loiri, Apulannan Toni jne. Löysin Apulannan, löysin Armon.

Tämän Veskun Armo vedon jälkeen en ole pystynyt Armoa kuuntelemaan kuivin silmin. Lauloi sen kuka tahansa. Se on välillä häiritsevääkin kun Armoa soitetaan jonkin verran radiossa niin Veskun tulkitsemana kuin Apulannan alkuperäisenäkin. Julkisilla paikoilla saan pidätellä itkua.

Biisi toi jo tuolloin vahvasti mieleen isäni joka oli vielä elossa 2014. Tosin hän oli jo tuolloin huonossa kunnossa. Olen jotenkin aina verrannut isääni Vesku Loiriin. Heissä tuntuu olevan jonkin verran samaa. Mutta toisin kuin Vesku, isäni ei koskaan päässyt enää elämään kiinni pohjan saavutettuaan.

Vesku on hieno tulkitsija ja hänen laulamanaan Armo tuntui henkilökohtaiselta, niin Veskulle kuin minullekin. En tiedä mitä isä biisistä ajatteli mutta uskon, että se olisi koskettanut myös isääni. On kauheaa ajatella, että jos isä oli biisin kuullut niin  uskon että hän tunsi samat tuntemukset mitkä minä tunnen biisiä kuunnellessa mutta kahta kauheammin.

Kappale: Armo
Esittäjä: Vesa-Matti Loiri
Albumi: Vain Elämää - kausi 3, ilta
Julkaistu: 2014
Maa: Suomi

Tekijät
Toni Wirtanen (sävellys, sanoitus)

----------------------------------------------

48th song is Vesa-Matti Loiri - Armo

I've never really listened Apulanta. But on 2014 I watched Finnish series Vain elämää (Only life) with a guest such as Vesku Loiri and Toni from Apulanta etc. I found Apulanta, I found Armo (Mercy).

After hearing this version of Armo sung by Vesku I haven't been able to listen this song without tears. No matter who sings it. It's quite disturbing because the song is played in radios now and then, the version that Vesku made and also the original by Apulanta. I have to fight the tears in public places.

The song remembered me of my dad who was still alive back in 2014. Although he was in very bad shape back then. I've always compared my dad to Vesku Loiri. They seemed to have so much in common. But unlike Vesku, my dad didn't get somewhere in his life after he fell in the bottom.

Vesku is wonderful interpreter and when he sung Armo it felt personal, for Vesku and for me. I don't know what my dad thought about the song but I believe that it would have touched my dad also. It's horrible to think that if my dad heard the song I think he felt the same as me but twice as badly.

Song: Armo
Performed by: Vesa-Matti Loiri
Album: Vain Elämää - kausi 3, ilta
Released: 2014
Country: Finland

Credits
Toni Wirtanen (composed by, written by)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti