lauantai 11. helmikuuta 2017

42. Yann Tiersen - A quai

42. biisi on Yann Tiersen - A quai







Rakastan Amelieta! Se on yksi lempielokuvistani. Valitettavasti en ole pitkään aikaan katsonut sitä. Mutta musiikkia kuuntelen aina tasaisin väliajoin. Kun en tiedä mitä kuunnella, varsinkin kun luen, laitan usein Amelien soundtrackin soimaan. Se on vain ihmeellistä musiikkia. Olen joskus kuullut muutakin Yann Tierseniltä ja muistaakseni olen tykännyt. Tämä levy menisi ehdottomasti parhaimpien levyjeni joukkoon jos sen omistaisin. Valitettavasti en omista. Asia pitäisi korjata!

Tämä musiikki on jännää. En oikein osaa sanoa miksi pidän siitä niin paljon. Siinä vain on sitä jotakin.

Minulla on myös muu merkitys Amelien soundtrackille ja luultavasti ehkä juuri tälle biisille. Olin mukana Lumikuningatar -tanssinäytelmässä Turun Nuoressa Teatterissa. Vuosi oli muistaakseni 2004 tai 2005. Olin Gerdan isoäiti sekä unitanssija. Yhtenä näytelmän  tanssibiisinä oli jokin Amelien soundtrackiltä, mutta en muista kuollaksenikaan enää oliko se tämä A quai vai jokin muu...

Näytelmä oli kyllä yksi lemppareistani. Tutustuin sen myötä ensimmäisen kerran kunnolla tanssimiseen. Mikko Kaikkonen toimi näytelmän ohjaajana ja koreografina, hänen alaansa on varsinkin moderni tanssi. Rakastuin tanssimiseen tuolloin ja kaipaan oikeastaan vieläkin Kaikkosen koreografeja ja opetusta. Olen tanssinut jonkin verran myös myöhemmin, musikaaleissa ja nykyään tanssiharrastusta jatkan lauluyhte Vocal!in sivutuotteena. En ole teknisesti välttämättä kovin taitava, mutta se mikä minulta uupuu tekniikasta on korvattu meiningillä sekä loistavalla koreomuistilla. Olen toiminut monesti koreografin kovalevynä sekä tukiopettajana.

Haluaisin kyllä harrastaa tanssia enemmänkin. Haluaisin oppia paremmaksi. Tarvitsisin tekniikkatunteja. Haluaisin myös paremman kunnon. En vain oikein tiedä minne lähteä harrastamaan, tai mitä. Tuntuu, että kaltaiselleni harrastajalle ei oikein ole tarjolla kuin Zumbaa tai Salsaa (Zumba on tylsää, salsa on ihan jees, mutta ei ykkösvaihtoehtoni). Myönnän, että pelkään mennä minnekään varsinaiseen tanssikouluun. Haluaisin vain harrastaa ja pitää hauskaa ja samalla kuitenkin kehittää itseäni, esiintyäkin. Myönnän, että minulla on ehkä stereotypinen mielikuva tanssitytöistä ja -opettajista ja se osaltaan estää minua. Toinen esto on raha. Tanssi on harrastuksena yllättävän kallis.

Kappale: A quai
Albumi: Amelie
Julkaistu: 2001
Maa: Ranska
Genre: Soundtrack

Tekijät
Yann Tiersen


-----------------------------------------------------------

42nd song is Yann Tiersen - A quai

I love Amelie! It's one of my favourite movies. Unfortunately I haven't seen it for a long time. But I listen the music once awhile. When I don't know what to listen, especially when I'm reading, I often listen to Amelie soundtrack. It's just amazing music. I think I have heard something else too from Yann Tiersen, and I remember I liked it also. This album definitely would go on my best albums if I would own it. Unfortunately I don't own it. I have to fix that!

This music is very peculiar. Actually I can't say why I like it so much. There's just something in it.

I have one another meaning to Amelie soundtrack also and maybe just for this song. Back in days, I was in Snow Queen dance play at Turku Young Theatre. I think it was 2004 or 2005. I was Gerda's grandma and dream dancer. One of the songs was something from the Amelie soundtrack but I can't remember if it was this A quai or something else...

I loved the play. It was also my first real introduction to dancing. The director and choreographer was Mikko Kaikkonen and he is specialised especially in modern dance. I fell in love with dancing at that time and I must admit, I still miss the choreographies and teaching of Kaikkonen. Later I have been dancing a little bit, in musicals, and now I'm dancing as a by-product of Singing group Vocal!. I don't think I'm technically very good dancer but what I'm lacking in technique I'm compensating with a feeling and with my excellent choreography memory. I've been many times choreographer's hard disk and I have been remedial teacher too.

I would like to dance more. I would like to be better in it. I would need technique lessons. I would also like to be in better shape. I just don't know where I should go and what I should start dancing. It feels like there's only Zumba or salsa for my kind of hobbyist (Zumba is boring, salsa is OK but it's not my first choice). I admit, I'm afraid to go into dance schools. I just want to have fun and at the same time improve myself, and also perform. I admit, in my mind, the dancing girls and teachers are quite stereotype and it's the one thing that's restraining me. The other restrain is money. It's awfully expensive to dance.

Song: A quai
Album: Amelie
Released: 2001
Country: France
Genre: Soundtrack

Credits
Yann Tiersen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti