torstai 16. maaliskuuta 2017

75. John Williams - Jurassic Park Theme

75. biisi on John Williams - Jurassic Park Theme






Välillä elokuvamusiikkia.

Minulla on muutama elokuvasäveltäjä joiden tuotantoa väitän tunnistavani, ja yleensä tunnistankin. John Williams kuuluu näihin. 

Varmaan ihka ensimmäisiä sävellyksiä joihin häneen tutustuin tuli Jurassic Parkin myötä. Ikoninen teema sopii elokuvaan mielestäni uskomattoman hyvin ja se tuo vahvasti mieleen kuvat dinosaarelta, jylhät dinosaurukset, majesteetillisuus, jännittävä kutkutus. Pidän siitä miten sävellys kasvaa kasvamistaan, tasoittuu ja taas mennään. Ja vaikka tuota yhtä melodiaa toistetaan jatkuvasti, se ei silti muutu tylsäksi missään vaiheessa.

Huomasin äsken, että Jurassic Parkin keskivaihe kuulostaa oikeastaan aika paljon Harry Potterin sävellyksiltä (John Williams on säveltänyt myös Pottereihin). Pidänkin siitä osasta valtavasti, olen aina pitänyt. Ei ihmekään että pidän myös Potterin sävellyksistä :)


John Williamsin sävellykset kuulostavat siltä kuin lentäisi. En osaa selittää sitä. 

Piano Guys on coveroinut paljon erilaisia biisejä ja elokuvamusiikki on vain yksi osa-alue. Piano Guysien elokuvamusiikit ovat tunnistettavia mutta niissä on tuoreutta mukana ja huomaa selkeästi että tekevät omia versioitaan. Heidän musiikkivideonsa ovat aina hienoja, varsinkin lokaatioiltaan, ja Stevenin fiilistelyä on vain ihana katsoa.

Ai niin, Jurassic Park oli yksi lempileffoistani lapsena. Vaikkakin se ei saavuttanut yhtä suurta fanitusta kuin Leijonakuningas tai Pocahontas. En omistanut ainoatakaan Jurassic Park krääsää. Dinot toki kiinnosti ja kiinnostaa edelleen. Tekisi mieli etsiä tuore dinosauruksista kertova kirja ja lukea se. Muutamassa vuodessa on tullut niin paljon uutta tietoa, että kaikki se tieto jonka haalin muksuna on jo pahasti vanhentunutta.

Kappale: Jurassic Park Theme
Albumi: Jurassic Park Original Motion Picture Soundtrack
Julkaistu: 1993
Levy-yhtiö: MCA, Geffen, La-La-Land
Genre: Soundtrack

Tekijät
John Williams

-------------------------------------------------

75th song is John Williams - Jurassic Park Theme

Movie music for awhile.

I have few movie music composers which I think I recognise, and usually I do. John Williams is one of those.

I think my first introduction of John Williams was through the movie Jurassic Park. In my opinion, the iconic theme fits into the movie perfectly, and it evokes the pictures of dinosaur island, wild dinosaurs, majesticness and titillating excitement in my head. I like it how the piece grows and grows, then settles and then goes again. And even though that one melody is repeated over and over again, it doesn't get boring.

I noticed that in the middle of Jurassic Park theme it starts to sound a little bit like compositions in Harry Potter (John Williams has composed Potter too). I like that part, I've always liked. So it's not odd that I like the compositions in Harry Potter too :)

John Williams' compositions sound like flying. I can't explain that.

Piano Guys have covered a lot of different songs and movie music is just one of their fields. Their movie music adaptations are recognisable, but there's still something fresh in them and they really sound like their own. They also have nice music videos, especially I like the locations and how Steven is always putting his soul into it.

Oh yeah, Jurassic Park was one of my favourite movies when I was a child. Although, it didn't get as big status as did Lion King and Pocahontas. I didn't own a single Jurassic Park thing. Of course, dinosaurs were interesting and still are. I would like to find a fresh book about the dinosaurs and read it. There has been so much new information about them that, everything I read as a child is badly outdated now.

Song: Jurassic Park Theme
Album: Jurassic Park Original Motion Picture Soundtrack
Released: 1993
Label: MCA, Geffen, La-La-Land
Genre: Soundtrack

Credits
John Williams

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti